Кой не харесва Джейсън Момоа? Май няма такъв човек - дамите въздишат по мускулите и чаровната му усмихва, господата се кефят на мъжкарското му излъчване и неизчерпаемото чувство за хумор. На него сме свидетели и в интервюто на 40-годишния актьор за корицата на Esquire за ноември.

В него звездата от "Аквамен" и Game of Thrones прави няколко признания. Сред тях е фактът, че си е падал по настоящата си съпруга Лиза Бонет, която е 12-години по-възрастна от него, от дете. "Не съм й го казвал. Не й признах, че от години я дебна до момента, в който не станахме родители."

Той не подхожда твърде сериозно и към образа си на актьор. "Аз не съм известен с играта си. Известен съм с екшън сцените. Не говоря много, не използвам дълги изречения. Не съм толкова умен".

За него големите актьори са Брад Пит и Джордж Клуни - "те са истински звезди". Момоа не пести хвалбите и за младата холивудска надежда Тимъти Шаламе, с когото работят по новата версия на "Дюн". "Никога не бих могъл да се справя с нещата, които той прави. Толкова е талантлив, аз на негово място бих се прецакал на тази възраст."

Премиерата на "Дюн" е насрочена за декември 2020 г.