Всички харесаха Дженифър Анистън в "Приятели", но не само заради естествена красота на актрисата, а и заради жизнерадостния характер на Рейчъл Грийн и прословутата ѝ прическа. Така вече близо три десетилетия етажираната коса на героинята многократно е копирана - както в света на шоубизнеса, така сред обикновените хора.

Дженифър Анистън, Lola Vie и каква е тайната на актрисата за здрава и блестяща коса

Тайната на Дженифър Анистън за здрава и блестяща коса

Задължителната стъпка в грижата

Перфектно гладката коса на Дженифър продължава да е нейна запазена марка и сякаш никога няма да излезе от мода. Но за да постигне този "ефект", тя полага ежедневни грижи както за кичурите, така и за цялостното й здраве.

В интервю за Glamour от края на септември 53-годишната актриса коментира какво мисли за побеляването и остаряването. Всъщност тя насърчава представителките на нежния пол да правят всичко, което ги кара да се чувстват добре, когато става въпрос за прическата им.

"Ако искате да побелеете, давайте! Ако искате да продължите да се боядисвате, и това е чудесно. Мисля, че всеки трябва да се чувства уверен в избора, който прави, включително за избора на естествения цвят на косата." 

Дженифър Анистън е категорична, че въпреки остаряването жените могат да продължават "да разцъфват", благодарение на развитието на технологиите, науката, здравеопазването и храненето. Затова и тя използва само няколко "доказали се" продукта. 

"Най-важното нещо, което научих през годините от моите стилисти, е да използвам защита срещу пресата, машата, боята и всичко, което оказва ефект на косата ми."

Интервюто й за Glamour не е първият път, когато Дженифър Анистън говори за остаряването. Няколко месеца след 50-годишния си юбилей през 2019 г., тя заявява пред InStyle, че физически се чувства невероятно и е странно, когато хората изведнъж започнат да й казват, че изглежда невероятно за възрастта си.

Миналата година, когато отбеляза 52-рия си рожден ден, Дженифър Анистън отново сподели гледната си точка за напредването на възрастта. "На възраст съм, в която се интересувам повече от всякога от здравето си и животът ми процъфтява, но според обществото това е моментът, когато трябва да се "оттеглиш заради годините си."

Дженифър Анистън, Дейвид Шуимър и закачките между двамата

Закачките под душа между Дженифър Анистън и Дейвид Шуимър

Приятелите знаят как да се дразнят

"Две неща са неизбежни. Първият е стареенето. Второто - винаги ще има критици", категорична е актрисата.