Знаем доста за живота на една от най-харесваните холивудски актриси - Дженифър Анистън, но често ни убягва фактът, че тя има гръцко потекло. Баща ѝ всъщност е грък. Името му е Янис Анастасакис. Той сменя гръцкото си име на по-американски звучащото Джон Анистън, когато се мести САЩ и се установява в Ню Йорк.

Дженифър Анистън на 54

Дженифър Анистън в 22 факта

Защото някой днес има рожден ден

Там той печели роля в сапунения сериал Love of Life и по-късно в Search for Tomorrow. След Ню Йорк, семейството се мести в Лос Анджелис, където Джон вече се снима в "Дните на нашия живот". А няколко години по-късно, на 11 февруари 1969 г. в Шърман Оукс се ражда и самата Дженифър Анистън, която тръгва по стъпките на баща си в актьорската професия.

Дженифър Анистън никога не е криела колко много обича баща си. Наскоро тя използва профила с в Instagram, за да изрази любовта си отново, този път обаче за последен път. Актрисата публикува прощални думи към Джон Анистън и от самата нея разбираме, че е починал на 11 ноември. Джен сподели и няколко техни общи снимки, на много от които я виждаме съвсем мъничка в прегръдките на баща си.

"Сладкият ми татко...⁣ Джон Антъни Анистън - ти беше един от най-прекрасните хора, които някога съм познавала. Толкова съм благодарна, че се издигна в небесата в мир и без болка. Точно на 11/11! Винаги си избирал перфектния момент. Това число завинаги ще има още по-голямо значение за мен. Ще те обичам до края на времето.⁣ ⁣Не забравяй да ме посещаваш", написа Анистън.

Дженифър Анистън, Allure, инвитро, деца, Брад Пит и разкритията, които направи актрисата пред списанието

Дженифър Анистън разкрива най-дълбоките си тайни

Детайли от личния ѝ живот, които никога до момента не са ставали публично достояние

Както може да се очаква, под публикацията ѝ в коментари фенове и известни личности не пропуснаха да изкажат най-искрените си съболезнования в този така тежък за актрисата момент.