В последните месеци примката около врата на Джеф Безос е все по-затегната, а причината са обвиненията към неговата компания Amazon за вредата, която нанася на околната среда и климата.

И именно за да избегне бъдещи негативни последствия върху бизнеса си, милиардерът е готов да похарчи крупна сума, за да поизглади имиджа си на собственик на компания с огромен въглероден отпечатък върху природата.

В понеделник, 17 февруари, Безос разкри в Instagram плановете си, които включват инвестиции в размер на 10 милиарда долара. Това са 7.7% от собственото му състояние, равняващо се на 130 милиарда. Тези пари ще отидат за борба с климатичните промени и ще се раздават от основания от него Bezos Earth Fund.

Първата стъпка, която милиардерът ще предприеме, е да финансира учени, активисти и неправителствени организации - всеки, които полага усилия, за да открие истинска възможност да запазим природата и планетата си. 

Amazon, климатичните промени и защо Джеф Безос заплашва с уволнение

Провинението, за което в Amazon уволняват

Как се противопоставят на шефа си

Безос е наясно, че това е колективна работа, в която трябва да се включат големи компании, малки компании, правителства, организации и всички хора поотделно. А неговият принос се изразява в тези 10 милиарда долара, които ще започнат да се раздават по предназначение от това лято