През последните няколко години Alibaba се превърна в един от основните сайтове за електронна търговия. Неговият основател Джак Ма пък също нерядко попада под светлините на прожекторите.

Най-често това се случва с уроците, които той се опитва да дава на всички нас, че можем да постигнем каквото поискаме, защото той самият го е направил. 

Кой е най-богатият китаец

Кой е най-богатият китаец

И кой има най-много пари в световен мащаб

След като обаче изгради бизнес за милиарди, Джак Ма реши да се оттегли от активното ръководене на компанията. Според The New York Times, Alibaba е най-голямата корпорация в Китай, оценена на над 420 милиарда долара, а самият Ма най-богатият китаец. 

Джак Ма ще се оттегли на 10 септември 2019 г., като според него това не краят на една ера, а началото на следваща. Китаецът възнамерява да продължи да дава съветите си за управлението на Alibaba, но основната му дейност ще бъде насочена към филантропията. 

Кои са най-богатите хора на планетата

Кои са най-богатите хора на планетата

Според класацията на списание Forbes

Това не е изненадата, защото Ма е бивш учител, а самият той завършва с думите: "Светът е голям, а аз все още съм млад и искам да опитам нови неща, защото може някоя друга мечта може да се сбъдне".