По принцип, не е хубаво да се интересуваме кой колко пари има. Но когато става въпрос за милиардери - хм, защо не. Ето кои според списание Forbes са най-богатите хора на планетата за 2018 г.

Кой е най-богатият китаец

Кой е най-богатият китаец

И кой има най-много пари в световен мащаб

Преди да започнем с изреждането на личностите, е важно да отбележим и какъв е критерият на списанието, по който определят състоянието на всеки един в листата.

Това, буквално, е моментното състояние на богатството им, като са използвани цените на акциите, които хората в списъка притежават. А е моментно, защото състоянието им се изменя с дни, дори с часове.

Настоящата класация е акуратна към 9 февруари 2018 г., когато е проведено и самото отчитане. 

Джеф Безос

Източник: GettyImages

Джеф Безос

Но да се върнем на въпроса - Кой е най-богатият човек? Отговорът е Джеф Безос. Основателят на Amazon може да се похвали със завидните 112 милиарда долара. 

Как Бил Гейтс чете книги

Как Бил Гейтс чете книги

Съвети от един от най-богатите хора в света

Второто място също не крие изненада. Там е Бил Гейтс със своите 90 милиарда долара. Уорън Бъфет е трети с 84 милиарда. В топ 10, разбира се, е и създателят на Facebook Марк Зукърбъргна петото място със скромните 71 милиарда долара.

Марк Зукърбърг

Източник: GettyImages

Марк Зукърбърг

На 16-то място се нарежда Алис Уолтън, което я прави и най-богатата жена в света, като нейното състояние възлиза на 46 милиарда долара. В топ 20 намираме и двама китайци. Единият е Ма Хуатенг, който държи 17-ото място и 45.3 милиарда долара. На 20-та позиция се е настанил основателят на Alibaba - Джак Ма, чието състояние възлиза на 39 милиарда долара. 

Джак Ма

Източник: GettyImages

Джак Ма

Ще споменем само още две имена. Първото е това на Джовани Фереро. Ако обаче започнем разговора за въпросния човек с Nutella, Kinder и Tic Tac?... Така е друго, разбира се. Джовани е наследник на Микеле Фереро, който създава и бонбоните Ferrero Rocher. Фереро е на 37-ма позиция с 23 милиарда долара.

Необикновената история на Nutella

Необикновената история на Nutella

В началото течният шоколад е изглеждал много различно

Другото име, за което стана въпрос, е това на Доналд Тръмп. Президентът на САЩ претърпя сериозен срив в класацията на най-богатите хора на планетата, като вече заема 766-то място, а състоянието му е оценено на 3.1 милиарда долара.