След инцидентът на снимачната площадка на филма Rust, в Холивуд се повдигна темата за това необходимо ли е да бъдат използвани истински оръжия с истински патрони.

Матю Хътчинс, съпругът на Халина Хътчинс, Rust и съдебното дело, което заведе

Какво предприе съпругът на покойната Халина Хътчинс

Каква е истината зад трагедията по време на снимките на Rust

Факт е, че инциденти като този с Алек Болдуин и Халина Хътчинс се случват наистина много рядко, но дори те биха могли да бъдат предотвратени.

Дуейн Джонсън е един от водещите мъже в индустрията през последните 10 години и определено можем да кажем, че той в някаква степен задава стандартите в Холивуд. Ще се опита да го направи и сега.

На световната премиера на Red Notice в Лос Анджелис Скалата каза пред Variety, че отсега нататък в нито един филм с негово участие няма да бъдат използвани истински оръжия. И това е нещо, което той ще изисква от всички студиа, с които ще работи за в бъдеще.

Но това не е всичко. Истински оръжия няма да бъдат използвани в нито един филм, сериал или каквато и да било продукция, която е продуцирана от компанията му Seven Bucks Productions. И Дуейн Джонсън твърди, че ще направи това без значение колко ще струва.

Джейк Каздан, Red One и присъединяването му към филма с Дуейн Джонсън

Ясно е кой ще режисира коледния филм на Дуейн Джонсън

Раздвижване около Red One

По този начин Джонсън зададе тон за действие и сега остава да разберем дали примерът му ще бъде последван от други актьори, режисьори и студиа.