Дни след първия ожесточен дебат с конкурента си за президентския пост Джо Байдън, Доналд Тръмп съобщи изненадва новина. Преди броени часове с пост в Twitter той информира, че със съпругата му Мелания са заразени с COVID-19.

Двамата са си направили тестове, след като е станало ясно, че главният лекар на Белия дом също е дал положителна проба след няколко пътувания с президента в последните дни.

Със своите 74 години Доналд Тръмп влиза в рисковата група, при която шансът от усложнения и летален край от COVID-19 е много по-голям. Президентът и Първата дама веднага са поставени под карантина и са започнали лечение, съобщи самият той отново в Twitter.

"Ще минем през това заедно", написа Тръмп, явно подчертавайки, че с Мелания са истинско семейство, което знае как да преодолява трудностите.

Малко по-късно от администрацията на Белия дом съобщиха, че президентът се чувства добре. Не се уточнява обаче дали има симптоми на коронавирус и какви точно са те. Вече е ясно, че редица насрочени събития от програмата му са отложени. Същото е направила и Мелания, предава Business Insider.

Доналд Тръмп, прическата му за 70 хил. долара и критиките на Александрия Окасио Кортес

Колко струва прическата на Тръмп на данъкоплатците

Красота!

Вирусът и наложителната карантина определено се появиха в най-неподходящия момент за Доналд Тръмп - в разгара на предизборната надпревара. Очакваме следващите му ходове, като най-вероятно ще се възползва от възможността да агитира за своята победа виртуално, от Белия дом.