Доли Партън е добре известна със своята ексцентричност и бляскав стил, както на сцената, така и в ежедневието. Тя винаги е различна, отличителна, разточителна и пищна по отношение на визията си. И явно винаги е била такава, години преди да се превърне в популярната, бляскава звезда.

Доли Партън, присъединяването й към TikTok и тенденцията DollyTok в социалната мрежа

Когато дори Доли Партън го направи

Кънтри легендата вече е в TikTok

В откровено интервю за Guardian 77-годишната изпълнителка обяснява, че още от тинейджърските си години е обичала да избира "различни" облекла, които често самата тя е преправяла по свой вкус.

"Полите ми винаги бяха къси, а горнищата - тесни и със смело изрязани деколтета. Към това прибавях обувки на висок ток, дори имах такива с малки плаващи пластмасови златни рибки в тях. И, разбира се, яркочервено червило и дълги нокти", описва тя собствените си стилови решения.

"И бях готова да платя за своята ексцентричност", допълва Доли, разказвайки за малтретирането от страна на дядо си, който се е опитвал всячески да я "дисциплинира". "Това нараняваше чувствата ми, защото близките ме поучаваха, дори ме наказваха физически."

Но въпреки малтретирането, кънтри изпълнителката никога не променя себе си и остава силна. Често тя пресъздава личните си преживявания в песните си, като "The Sacrifice", която "обобщава" възгледите ѝ. И добавя, че е искала да постигне успеха на всяка цена.

И Доли Партън успява. При това дотолкова, че днес може да си позволи да бъде толкова ексцентрична, колкото ѝ се иска. Като например задължително да си легне вечер със старателно поставен грим на лицето. Защото иска да бъде подготвена за всяка възможност, включително природно бедствие посред нощ.

"Върша цялата си разкрасителна работа и почистване на лицето си сутрин, защото искам да запазя грима си през нощта", каза тя пред списание WSJ. "В крайна сметка никога не знам дали ще има земетресение, торнадо или буря и дали няма да ми се наложи да изляза посред нощ."

Доли Партън и наистина ли е застраховала гърдите си

Наистина ли Доли Партън е застраховала гърдите си

Митове и легенди

"А и не искам бедният ми съпруг да ме вижда в някакъв ужасен вид сутрин, при събуждане. Затова държа винаги да съм с грим и прическа, които толкова съм свикнала да правя сама, че се справям наистина бързо", казва още Доли Партън и допълва, че се впечатлява от всеки, който има усещане за блясък и собствен стил.