Миналата седмица Дженифър Лопес обяви пускането на пазара на марката си за алкохолни напитки Delola. Само няколко дни по-късно обаче критиките срещу нея и новия ѝ бизнес започнаха да валят.

Дженифър Лопес и Бен Афлек - отново бляскави на червения килим за премиерата на филма Air

Джей Ло и Бен Афлек - отново много бляскави и много влюбени

На премиерата на Air

Певицата преди е говорила, че не пие, открито е заставала зад трезвеността, а и неведнъж е споменавала ползите от въздържанието от алкохол. "Не пия, не пуша и не пия кофеин. Това наистина вреди на кожата ви, когато остарявате", споделя тя в интервю за US Weekly.

В коментарите на Instagram поста, с който Дженифър Лопес обяви новината за лансирането на новата си марка, феновете бяха доста искрени - те изразиха учудването и възмущението си от противоречивите ѝ послания.

"Толкова съм разочарован и объркан от историята, която тя излага за това как не пие алкохол и всички ползи от това да не пие", се казва в един от коментарите.

"Винаги съм бил фен на Джей Ло, но това е наистина разочароващо, а и посланията ѝ са много объркващи", пише в друг.

Неин фен дори разкрива, че именно тя му е дала кураж да следва пътя на трезвеността. "Жалко е, че тя рекламира алкохол, когато има толкова много страхотни безалкохолни напитки", споделя още той.

Критиките към Дженифър Лопес обаче не свършват дотук. Други нейни фенове са учудени от решението ѝ да лансира марка алкохол, като се има предвид, че съпругът ѝ Бен Афлек е бил алкохолик. В интервю през 2020 г. той разкрива, че е започнал да пие повече, когато бракът му с Дженифър е започнал да се разпада.

Пред People Джей Ло споделя, че е решила да създаде марката си за алкохолни напитки, тъй като напоследък не е чак такъв работохолик и се наслаждава повече на живота. Така се появява Delola. Едната напитка се нарича Bella Berry и е с водка, в Paloma Rosa има текила, а пък в L'orange - амаро.

Феновете на певицата вероятно биха се досетили, че името на марката Delola всъщност носи нейния прякор. Лола (Lola) я наричат най-близките ѝ приятели, докато цялото наименование Delola от испански се превежда като "от Лола".

"Не съм голям фен на какъвто и да е алкохол, така че трябваше да е нещо наистина приятно на вкус. Хареса ми идеята да създам нещо малко по-здравословно, малко повече по мой вкус с по-здравословни съставки и без глутен", разказва още Джей Ло за създаването на новия си бранд пред People.

Напитките се предполага, че трябва да са нискокалорични и въпреки че са на основата на твърд алкохол, съдържат процент горе-долу колкото вино. "По-здравословните" съставки пък са бъз, хибискус и пасифлора.

Шамарите с Дженифър Лопес, за които Джейн Фонда си спомня в Шоуто на Дрю Баримор

Шамарите между Джейн Фонда и Джей Ло - отново на дневен ред

И имало ли е извинения

Явно Дженифър Лопес все пак е вложила някаква идея зад Delola, но дали бизнесът ѝ ще потръгне предвид негативните коментари на феновете ѝ още от самото начало, остава времето да покаже.