Всички посрещнахме Нова година, че даже и забравихме за нея, защото мина повече от седмица. Кралските особи обаче правят изключение. 

Коледните традиции на британското кралско семейство

Коледа в кралския двор

Как посрещат празника кралицата, Хари и Меган, Уилям и Кейт

Визираме датското кралско семейство и интересната му традиция по повод посрещането на Нова година. Три дни яли, пили и се веселили. Общо взето така можем да опишем ситуацията, но с кралски почерк. На 31 декември кралица Маргрет II, която е на трона близо 47 години, поздравява всички тържествено. 

Събитията обаче започват на 1 януари, когато кралицата кани цялото си семейство, което включва синовете ѝ принц Фредерик и принц Йоахим, както и техните съпруги принцеса Мери и принцеса Мари, на празнична вечеря.

А те пристигат подобаващо облечени. На тази вечеря присъстват и висшите държавни служители на страната, както и ръководството на Кралския съд.

Шведското кралско семейство – новата мания

Шведското кралско семейство – новата мания

Време е за следващите любимци след Хари и Меган

На втория ден отново се организира прием, но този път той е за членовете на Върховния съд, офицерският корпус на Кралската полиция и личната охрана на кралицата. 

Тези приеми се извършват в двореца Амалиенборг

Приемът за дипломатическия корпус пък се организира в двореца Кристиансборг. На третия ден отново в същия дворец кралица Маргрет II посреща и служителите от отбраната и Датската агенция за управление на извънредни ситуации. Поканени са и представители на големи национални организации.