Сватбата на принц Хари и Меган Маркал отмина, макар за нея да има да се говори още дълго време. Докато чакаме новините около семейния им живот, обърнахме поглед малко на север в Европа. Там едно кралско семейство е също толкова интересно, а младите му членове могат да се превърнат в следващата светска мания.

Снимка 360420

Източник: GettyImages

Става дума са шведското кралско семейство. Трите деца на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия са красиви, обаятелни и женени за хора от народа до един. Но в това няма нищо чудно, защото преди да стане кралица, Силвия е първият член на шведската корона (за цялата й история), който е работил и сам е изкарвал прехраната си. Но да поговорим за децата й.

Принц Карл Филип

Той остава наследник на трона по-малко от година. Докато е още пеленаче, Швеция променя закона, според който тронът се наследява от първото момче, родено в кралското семейство. Така две години по-голямата му сестра Виктория става наследник на престола и бъдеща кралица на Швеция.

Днес Принц Карл е на 39 години, а през 2015 г. се жени за София Хелквист - популярен модел в страната. Семейството има двама сина - принц Александер и принц Габриел.

Принцеса Виктория

Бъдещият монарх на Швеция е родена та 14 юли 1977 г. В младежките си години страда от анорексия и дълго време е в жълтите хроники на шведските медии. Заминава да се лекува с САЩ, където учи в университета Йейл.

Започва да излиза с личния си треньор Даниел Вестлинг, за когото се омъжва през 2010 г. Имат две деца - принцеса Естела, която е следващата по ред за трона след майка си, и принц Оскар.

Принцеса Маделене

Най-малкото дете на Карл XVI Густав и кралица Силвия е на 35 години. Красивата принцеса Маделене също преживява труден момент - през 2009 г. тя обявява годежа си за адвоката Йонас Бергстрьом, но сватба така и не се състои.

След раздялата им тя се мести в Ню Йорк, където се запознава с американския бизнесмен с британски корени Кристофър О'Нийл.

Двамата се женят през 2013 г., но О'Нийл решава да не приема благородническа титла и, де факто, не е член на кралското семейство. Имат три деца - принцеса Леоноре, принц Николас и принцеса Адриене.