Тази година списание Billboard избра рапърката Cardi B за "Жена на годината". Наградата ще ѝ бъде връчена на виртуалната церемония "Жените в музиката" на 10 декември.

Cardi B на 28

Cardi B в 21 факта

Защото някой днес има рожден ден

Както повечето неща, които се случват на Cardi B, и изборът ѝ за "Жена на годината" не мина съвсем гладко.

Наложи се изпълнителката на Bodak Yellow да влезе в профила си в Instagram, за да разясни нещата. "Благодаря, Billboard! Благодаря ви, че ме насърчавате, докато светът е против мен и критикува всеки мой ход. Ще продължа да използвам гласа си за промяна".

В специално заснетото видео, в което е по халат и с лента на главата, Cardi B се обърна именно към онези, които мислят, че не заслужава наградата, защото е издала само една песен тази година - WAP с Megan Thee Stallion. Тя напомни колко успешен хит е тази една песен.

Това е четвъртата ѝ песен, оглавила класацията в САЩ. С нея Cardi B подобри рекорда си като рапърка с най-много сингли начело на класацията на Billboard Hot 100 в историята ѝ.

Като много важна тя определи и работата си по насърчаване на хората да гласуват в изминалите президентски избори в САЩ.

Cardi B, Доналд Тръмп и нови нападки на певицата към американския президент

Cardi B обвини Доналд Тръмп в тероризъм

Рапърката иска нигерийско поданство

На церемонията "Жените в музиката" Дженифър Лопес ще бъде почетена като икона, Доли Партън ще получи наградата за създател на хитове, е Дуа Липа - за влияние. Водеща на церемонията тази година ще е певицата Теяна Тейлър, съобщи Billboard.