Всеки път към успеха е различен. За някои той е гладък и предимно линеем, докато други се сблъскват с повече обрати, завои и дупки по пътя.

Доналд Тръмп например е роден в семейство, което се занимава с недвижими имоти и той наследява бизнеса на баща си на 25 години. На Дж.К. Роулинг чак на 25 години ѝ идва идеята за историята за магическия свят на Хари Потър. Какво са правили някои други известни личности на 25, разкрива Business Insider.

Ралф Лорън

Снимка 349315

Източник: GettyImages

Бившият главен изпълнителен директор на Ralph Lauren се ражда като Ралф Лифшжиц в Бронкс, Ню Йорк, но променя името си 15-годишна възраст. Той продължава да учи бизнес в Baruch College и служи в армията до 24-годишна възраст, след което започва работа за Brooks Brothers.

На 26 години Лорън решава да създаде широката европейска вратовръзка. През следващата година той пуска и серията Polo, с която става известен по целия свят.

Ричард Брансън

Снимка 349320

Източник: GettyImages

На 20-годишна възраст Брансън открива своя първи звукозаписен магазин, на 22 вече има студио, а на 23 години - и звукозаписна компания. До 30-годишна възраст лейбълът му добива международна популярност.

Джей Зи

Снимка 326130

Източник: GettyImages

На 20-годишна възраст Джей Зи вече се занимава с рап музика, но все още не е популярен. През следващите няколко години се появява заедно с други рапъри, но остава сравнително анонимен, докато на 27 не създава звукозаписната компания Roc-A-Fella Records с още двама приятели. Същата година Джей Зи пуска и първия си албум "Reasonable Doubt".

Дженифър Лорънс

Снимка 344451

Източник: GettyImages

Големият бум на популярността си Дженифър Лорънс получава с филма "Игрите на глада", когато е на 25 години. Но три години по-рано, когато е на 22, тя става втората най-млада актриса, спечелила Оскар за участието си във филма "Наръчник на оптимиста".

Барак Обама

Снимка 291996

Източник: архив ЕПА

На 25-годишна възраст все още бъдещият американски президент ръководи проекта Developing Communities - организация с нестопанска цел. Обама споделя, че е потърсил работата, защото е бил вдъхновен от движението за граждански права.

Стив Джобс

Снимка 301095

Източник: Getty Images

До края на първия си търговски ден през декември 1980 г., Apple има пазарна стойност 1,2 млрд. долара, което прави неговите основатели богати мъже. Един от тях е Стив Джобс, тогава - само на 25 години.

Бионсе

Снимка 338712

Източник: GettyImages

На 25 години Бионсе издава своя втори самостоятелен албум, озаглавен "B'Day", и славата ѝ тепърва започва да се разраства.

Илън Мъск

Снимка 346400

Източник: архив ЕПА

Преди да навърши 25, Мъск се отказа от докторската си програма в Станфорд, за да се присъедини към бума на дот-ком и да стартира първата си интернет компания Zip2. Гигантът Compaq я купува за 307 млн. долара. Четири години по-късно Мъск използва парите, за да започне следващото си начинание - PayPal.

Опра Уинфри

Снимка 332887

Източник: ЕПА

Преди да дойде успехът на "Шоуто на Опра", когато тя вече е на 30 години, Опра участва като водещ на няколко предавания с незначителен характер, като дори е уволнена от една шоу програма.

Папа Франциск

Снимка 349356

Източник: GettyImages

Като младеж папата е вършил няколко необичайни дейности, различни от това да бъде духовно лице, сред които попада и работата му като лаборант. До 25-годишна възраст той вече е направил първите си обети като йезуит и е изучавал философия.