Бенедикт Къмбърбач е сред знаменитостите, известни с особено активната си гражданска позиция. През март той заяви намерението си да се включи в програма на британското правителство, която предлага на бежанците от Украйна място за временно пребиваване.

Бенедикт Къмбърбач, BAFTA и призивите да се помага на бежанците от Украйна

Как Бенедикт Къмбърбач иска да помага на бежанци от Украйна

Да бъдеш европеец на два часа и половина от войната

Сега става ясно, че съвсем скоро актьорът ще посрещне в дома си украинско семейство, избягало от родината си след нахлуването на руската армия. По този повод Къмбърбач споделя, че следи и пътуването им.

"Извън Украйна са. Всеки ден наблюдавам докъде са стигнали. За съжаление сега преминават през медицинско лечение. Но ако разкрия повече за това, бих нарушил правото им на лична неприкосновеност. А да се знае кога пристигат и какво се случва след това пък ще попречи на моето."

Снимка 572260

Източник: GettyImages

Актьорът вярва, че именно като приеме в собствения си дом пострадали от войната украинци, може да им осигури повече сигурност и стабилност.

Но това далеч не е единственият начин, по който Къмбърбач помага в кризисната ситуация, пише Sky News.

"Опитвам се да помагам и на други украински семейства, на граждани на Великобритания, които искат да приютят по-далечни свои роднини. Те имат желание да го направят, но все пак е скъпо. Така че аз помагам финансово."

Гражданските дейности на актьора са наистина достойни за уважение. И освен с линия си пример, той насърчава и по време на публични изяви и други свои колеги от индустрията да се включат в подкрепата за бежанците.

Шер, позицията ѝ за войната в Украйна и желанието ѝ да приюти бежанци

Когато Шер е готова да приеме в дома си бежанци

Как певицата помага на украинските семейства

Именно това Къмбърбач направи по време на тазгодишните награди BAFTA през март. Тогава призова всеки да направи каквото може, за да помогне на нуждаещите се хора.