Айс Кюб е легенда в света на хип-хоп културата повече от три десетилетия, включително заради участието си в емблематичната рап група N.W.A.

Майк Тайсън, Пост Малоун, Джъстин Бийбър и други знаменитости с татуировки на лицето

Знаменитости с татуировки по лицето

Изглежда че само кожа не стига - или...

Но Кюб успя да си пробие път и към филмовия бизнес, където също пожъна голям успех. Днес изпълнителят е смятан за пълноценна публична фигура, а мнението му е търсено по всякакви въпроси.

Например той често гостува в шоуто на Бил Махер - Bill Maher's Show. По време на едно от гостуванията си Айс казва, че не харесва начина, по който демократите се държат тази година.

А когато е гледал Националния конгрес на Демократическата партия, се е запитал какво има за чернокожите. Кюб изрази и нежеланието си да гласува за демократите, защото според него планът им е да се отърват от Тръмп, но не казват какво ще направят след това.

Неочаквано обаче, Айс Кюб си навлече гнева на феновете, когато стана ясно, че се е срещал с Джаред Кушнер, а темата на разговора им е била "Платинения план"(Platinum Plan). Така нареченият план, е държавна политика, инициирана от президента Тръмп и предназначена да помогне на афроамериканците чрез огромно финансиране, предава People.

Докато Кюб изглежда смята, че прави най-доброто за своята общност, друго шоу - Saturday Night Live (SNL), го взе на подбив.

Всъщност SNL иронизира не само Айс Кюб, но и Лил Уейн, след като той също беше "заловен" да се среща с Тръмп и се знае, че одобрява Platinum Plan. Екипът на шоуто използва момента, за да се подиграе на политически възгледи и на двамата, като ги изобразява така, сякаш основната им грижа са данъците.

Айс Кюб обаче не прояви чувство за хумор, напротив - прие нещата сериозно. Той използва профилите си в социалните медии, за да отговори на всичко това.

В Twitter той написа: "F*ck you SNL, за това, че се опитваш да ме изкараш алчен."

Изглежда Айс Кюб и Лил Уейн не са единствените рапъри, които работят с президента. Наскоро младият Лил Пъмп се появи на един от митингите в Мичиган, където се качи на сцената и благодари на Тръмп за отзоваването на войските и призова американските граждани да не гласуват за Sleepy Joe Biden.