Анджелина Джоли е посланик на добра воля на Върховния комисар по проблемите на бежанците към ООН. Тя е посетила десетки страни, в които е имало хуманитарни катастрофи, включително в Косово, Кения, Йордания, Тайланд. Откакто има Instagram профил, Анджелина Джоли основно го използва, за да популяризира хуманитарни проблеми, на които не престава да търси решение през годините, като подпомага със средства десетки организации по света.

Анджелина Джоли, Били Боб Торнтън, синът му Хари и какви спомени има за актрисата

Каква мащеха е Анджелина Джоли

Не й е трудно да прави добро впечатление

Преди няколко дни 46-годишната актриса сподели серия от снимки в Instagram от Камбоджа. Тя гостува в страната заедно с 15-годишната си дъщеря Шайло, където се срещна с приятели и колеги от фондацията Мадокс Джоли-Пит в област Самлот. От кадрите ясно се вижда как освен работните срещи на Анджелина. тя и Шайло искрено се наслаждават на времето, прекарано в Камбоджа. 

"Няколко дни в Камбоджа сред топлите местни хора и имам чувството, че душата ми се лекува. Това винаги е било специална страна за мен и моето семейство", написа Анджелина, която осиновява първото си дете Мадокс именно от Камбоджа през 2002 г. Актрисата допълва, че е много щастлива отново да се срещне с приятели и колеги от фондацията си.

Целият екип в организацията Мадокс Джоли-Пит прекарва време с горските рейнджъри, за да се обсъдят посегателствата върху земята, бракониерството и да се изготвят маршрути за патрулиране.

Брад Пит, Анджелина Джоли и съдебното дело за имението с винарна Chateau Miraval

Брад Пит ще съди Анджелина Джоли

Тези двамата не могат да се разберат

Както може да се предположи, Анджелина Джоли не остана безучастна и към случващото се между Русия и Украйна в момента. От началото на военните действия тя не спира с публикациите в своя Instagram профил, където изказва подкрепата и загрижеността си към хилядите невинни хора, останали без покрив над главите си.

Тя напомня, че повече от половин милион души са избягали от Украйна в съседни страни през последните няколко дни. Върховния комисариат на ООН за бежанците изчислява, че може да достигнат до 4 милиона, ако ситуацията ескалира допълнително. Актрисата призовава за подкрепа, като казва, че е изключително важно приемащите страни да продължат да приветстват всички онези, които бягат от конфликти и несигурност.