В последните години фокусът на работата на Анджелина Джоли се измести от актьорството. Тя се изявяваше като режисьор ("Край морето" и предстоящия "Без кръв"), активно работеше като посланик на ООН и участваше в активности в защита на уязвими групи по цял свят.

Анджелина Джоли, Maria, филмът за Мария Калас и новият проект на Пабло Лараин

Драматичната роля, на която се съгласи Анджелина Джоли

Какъв ще е следващият й филм

Сега е време за поредна нова крачка за Анджелина - Atelier Jolie. Може да звучи като личния й бранд за мода - смятаме актрисата за една от най-елегантните жени в Холивуд, но всъщност Atelier Jolie е много повече.

То ще обединява шивачи, майстори на бродерии и занаятчии в производството на текстил от цял свят с млади дизайнери, за да могат заедно да създават дрехи, които имат по-голяма индивидуалност от тези, предлагани във веригите за масова мода.

Друг важен момент в Atelier Jolie е, че ще бъдат използвани единствено винтидж и бракувани платове, както и дрехи, изтеглени за пазара, след като актуалността им е отминала. "Надяваме се да създадем креативна и вдъхновяваща общност, в която социо-културният ви произход няма значение", се казва на официалния сайт на бранда.

Новината за Atelier Jolie беше съобщена от самата Анджелина Джоли на личния й профил в Instagram с близо 15 милиона последователи.