За първи път Анджелина Джоли сподели открито, че е била сред жертвите на Харви Уейнстин. Това стана в интервю за The Guardian, в което основният фокус са благотворителните дейности на актрисата, както и грижата за семейството й.

Снимка 477055

Източник: GettyImages

46-годишната Джоли се сблъсква с осъдения филмов продуцент, докато се снима в романтичния филм "Любовни приключения". Тогава тя е на 21.

"Когато успееш да се измъкнеш от стаята, си мислиш, че ти се е разминало. Но дори и неуспешният опит е сексуално престъпление", казва тя пред медията, като отказва да сподели повече подробности за сблъсъка с Уейнстин.

Джоли допълва, че по онова време е направила всичко възможно да разпространи мълвата, че продуцентът е сексуален хищник. "Казах и на Джони (Лий Милър - б.а.), първия ми съпруг, да разкаже на колеги да не оставят момичета сами с него."

Впоследствие Анджелина е била поканена да участва в "Авиаторът", но е отказала, защото се е зарекла никога повече да не работи с Уейнстин. Именно той е причината за една от горещите точки в брака й с Брад Пит.

Снимка 447064

Източник: GettyImages

"Беше ми трудно, когато Брад работеше с него." Пит се снима в "Гадни копилета", след което продуцира "Убивай ги нежно" - и двата филма са на The Weinstein Company. Джоли признава, че отказва да помогне на Пит в популяризирането и на двата филма.