Ана e поредният участник, който напусна Мusic Idol.

Тя се бори за оцеляването си във "войната на гласовете" заедно с Ясен и Деница, но още от самото начало призова феновете си да гласуват за другите двама застрашени, като обяви, че тази вечер ще се състезава само за свое удоволствие.

Въпреки това в нейна защита говореше политикът Емил Кошлуков, който по-рано е участвал в предаването и за дискусията "за" или "против" Иван.

В нейно лице се наказват различните, които не се вместват в калъпа, коментира той. Изненадан от участието й във "войната" остана Фънки, според когото тя се е справила добре в големия концерт с песни от мюзикъли.

В конкуренция помежду си Ана и Деница трябваше да се представят с All That Jazz от мюзикъла "Чикаго", която във филмовата версия се изпълнява от звездата Катрин Зита-Джоунс, отличена за тази роля с Оскар.

Заради технически проблем по време на изпълнението й Деница се просълзи след финала на песента, но в крайна сметка завърши вечерта с най-много зрителски гласове.

Във "войната" Ясен трябваше да пее I Got Life от рокмюзикъла "Коса", популярен у нас в екранизацията на Милош Форман през 1979 г. Именно това енергично парче е било подходящата задача за него за понеделник, отбеляза Есил Дюран.

Бисерът на вечерта беше изказването на Дони, че филмът All That Jazz, песен от който Ясен изпълни в понеделник, не е мюзикъл.

За финал на вечерта Ана изпя емблематичната песен на АББА Thank You For The Music (Благодаря за музиката) от техния минимюзикъл "Момичето със златните коси".

Люси Дяковска този път не седеше сред журито, а беше довела в шоуто колежките си от No Angels, които също коментираха изпълненията на тримата застрашени.

Гостенките и тяхната българска домакиня изпяха два свои хита, включително актуалният Disappear, с който след броени дни ще представят Германия на Евровизия 2008 в Белград.

Тук нямаме право да гласуваме за нашите участници "Дийп зоун и Балтазар" - затова водещите Иван и Андрей призоваха да подкрепим No Angels в песенния конкурс.