Алек Болдуин е повече от щастлив в последно време по отношение на семейния си живот. Неотдавна актьорът посрещна седмото си дете, а наскоро разбра и, че ще става дядо.

Айрленд Болдуин, Алек Болдуин и как актьорът прие новината, че ще става дядо

Голямата изненада за Алек Болдуин

Как актьорът прие новината, че ще става дядо

Що се отнася до кариерата му обаче и обществения живот, новините никак не са добри. Срещу Болдуин отново бе повдигнато обвинение в непредумишлено убийство, след като окръжната прокуратура на Санта Фе, Ню Мексико приключи с разследването на инцидента, в който актьорът бе замесен преди малко повече от година.

През 2021 г., по време на снимките на филма Rust, Болдуин прострелва по невнимание кинематографа Халина Хътчинс. Реквизитният пистолет, който той е държал се оказва зареден с истински патрони, нещо, което Болдуин не е знаел и просто е натиснал спусъка.

В четвъртък прокуратурата обвини Болдуин, както и отговорника за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рийд. Няма да бъде търсена вина по отношение на режисьора Джоел Соуза, който също бе ранен при инцидента.

Според официално разпространеното прессъобщение, "налице са достатъчно доказателства за повдигане на наказателни обвинения срещу Алек Болдуин и други членове на филмовия екип на Rust. Доказателствата ясно показват модел на престъпно незачитане на безопасността на снимачната площадка." И се подчертава, че никой не е над закона и всеки заслужава справедливост.

От своя страна, адвокатът на Болдуин побърза да се включи в негова защита, казвайки пред Рeople, че решението на прокуратурата изопачава трагичната смърт на Халина Хътчинс и представлява ужасна съдебна грешка. И допълва, че това е така, защото Болдуин изобщо не е подозирал, че в пистолета има боен куршум и напълно е разчитал на професионалистите, с които е работил.

В Ню Мексико непредумишленото убийство е престъпление от четвърта степен, което се наказва с до 18 месеца затвор и глоба от 5 000 долара. Тъй като е замесено и огнестрелно оръжие, има допълнително наказание от пет години затвор.

Халина Хътчинс, Алек Болдуин и докладът на ФБР, според който актьорът е дръпнал спусъка

Дръпнал ли е спусъка Алек Болдуин

Какво сочи последният доклад на ФБР за смъртта на Халина Хътчинс

В скорошно интервю за Extra, съпругата на Болдуин Хилария сподели, че инцидентът от 2021 г. тежи много на семейството им. "Тревожа се за съпруга си, ужасно е тежко. Когато преминаваш през нещо толкова трудно не знаеш какво те очаква в следващия ден.", каза тогава Хилария. Но подчертава, че какво и да се случи, винаги ще бъде до Алек и ще се грижи за него.