Доста от известните и утвърдили се с години на упорит труд актьори достигат момент, в който се захващат със страничен бизнес. Много от тях се отдават на любимите си хобита - ресторантьорство, винени масиви или някакъв вид творчество. Такъв е случаят с долните няколко звезди, които са и доста успешни художници.

Джим Кери

В последните години комикът е доста популярен в Twitter. Но не с актьорските си изпълнения или интересни изказвания, а с карикатурите на известни личности от американския обществен живот, които публикува там. На негов прицел много често е и президентът на САЩ.

Антъни Хопкинс

Ако има нещо, в което сме сигурни, то е, че щом Антъни Хопкинс рисува и си позволява да излага картините си в галерии, значи те наистина са стойностни. Не можем да подложим на съмнение таланта на сър Хопкинс, защото знаем високата му работна етика. И съвсем не грешим, когато виждаме творбите му. Част от тях са постоянно изложени в Harte Gallery в Мауи, ако случайно ни се отвори път към Хавай.

"Автопортрет", Джемайма Кърк

Източник: sargentsdaughters.com

"Автопортрет", Джемайма Кърк

Джемайма Кърк

Позната ни най-вече от ролята на Джеса в "Момичета", Джемайма е и доста интригуващ художник. Тя вече има две реализирани изложби, като втората е с портрети на жени в сватбени рокли. А критиците с нетърпение очакват нови картини от 34-годишната актриса и художник.

View this post on Instagram

Quality studio time @manacontemporary lucyliu.net

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu) on

Луси Лиу

Актрисата от "Ангелите на Чарли" е добре позната в артистичния свят от 1993 г. Затова и може да се похвали с богато портфолио с изложби, както и с опит във всякакви техники - от калиграфия, фотография, бродерии до еротични графики и маслени бои. Актуалната й изложба е в Националния музея на Сингапур.