Доста често срещано явление е папараците да хванат знаменитостите да се разхождат из града, в който живеят, в компанията на любимите си четириноги приятели.

Оказва се, че много от тези известни личности са запалени спасители. Ето някои звезди, които избягват купуването на домашни любимци, за да могат да спасят някои животинки, като ги осиновяват.

Зак Ефрон и Мака

Неотдавна Зак Ефрон съобщи в Instagram, че е осиновил куче на име Мака. Въздържа се да предостави повече информация, като само спомена, че Мака е спасена от евтаназия малко преди актьорът да я вземе в дома си.

Евтаназия на домашния любимец - едно от най-трудните решения

Когато е време да се сбогуваме с домашния любимец

Когато няма друг изход

Аманда Сийфрайд и Фин

Лоялното куче на Сийфрайд Фин е винаги близо до нея. Актрисата, която роди момиченце миналата година, осинови четириногия си приятел от организацията Best Friends Animal Society. Аманда и Фин често се появяват заедно на събития за осиновяване на животни.

Нина Добрев и Маверик

Звездата от "Дневниците на вампира" остава пленена с кученцето Маверик в момента, в който се запознава с нея във фондацията The Pet Care Foundation. 

Крис Евънс и Доджър

Крис Евънс има слабост към очарователни животни. Докато снимат филма Gifted, Евънс има сцена в приют за животни. Така и попада на сладкия Доджър. Останалото е история.

Оливия Уайлд и Елвис

Уайлд и съпругът ѝ осиновяват Елвис от приют през юли 2017 г. Както се вижда, кученцето веднага се харесва на цялото семейство.

Джерард Бътлър и Шушка

Актьорът забелязва бездомното кученце Шушка, докато снима филм в България, веднага се влюбва в нея и я взима със себе си.

Джерард Бътлър показа своята Шушка

Джерард Бътлър показа своята Шушка

Актьорът осинови кучето от България

Хилари Дъф

Актрисата реши да добави ново попълнение към семейството си, като избра да приеме сладко възрастно куче, което да се присъедини към кутрето, което осинови миналата година.

Сред останалите известни личности, които подкрепят осиновяването на кучета и са осиновили едно или няколко през годините, са и Орландо Блум, Ан Хатауей, Брадли Купър, Райън Рейнолдс, Селена Гомес, Джордж Клуни, Дженифър Анистън, Сандра Бълок, Шарън Стоун, Ема Стоун, Хилари Суонк и други.

11 знаменитости с "тонове" домашни любимци

Колкото повече, толкова повече

А някои и с частна зоологическа градина