През 2017 г. Даниъл Дей-Люис разтърси Холивуд, като обяви, че ще се оттегли от изключително успешната си актьорска кариера, продължила над четири десетилетия. Звездата бе категоричен, че повече няма да се занимава с актьорство и това е негово лично решение.

Какво се случва с Бриджит Фонда и отказа ли се напълно от актьорството

Какво се случва с Бриджит Фонда

И защо актрисата напълно се отказа от актьорството

Малко по-късно трикратният носител на Оскар обоснова решението си пред списание W, като каза, че през годините често е мислел за момента, в който трябва да сложи край на кариерата си. И сега вече чувства, че той е настъпил. "Това е нещо, което трябва да направя", допълва актьорът.

Оттогава насам Даниъл буквално изчезна от публичното пространство и от всякакви обществени изяви. Затова сега, почти пет години след оттеглянето му, е любопитно да разберем какво се случва с актьора.

Преди три дни той бе забелязан случайно из улиците на Ню Йорк, придружен от съпругата си Ребека Милър, с която са заедно от 1996 г. Двамата се държаха за ръка и явно излезли на романтична разходка.

Но нещото, което най-много впечатлява е видът на 66-годишният мъж. Той е почти неузнаваем - с дългата си сива коса, прибрана под обикновена шапка с козирка и небрежно спортно облеклото. Явно към днешна дата Даниъл Дей-Люис предпочита преди всичко удобството и спокойния семеен живот пред каквато и да е суета. И по всичко личи, че няма намерение да променя нищо, пише Е!Online.

Последната си публична изява той направи на Оскарите през 2018 г., където бе номиниран за работата си във филма "Невидима нишка". Тогава Даниъл, който до момента е единственият актьор с три награди Оскар, бе "победен" от Гари Олдман, който получи признанието за ролята си в "Най-мрачният час".

Какво се случва с Джак Никълсън след слуховете за тежко заболяване

Какво се случва с Джак Никълсън

След слуховете за тежко заболяване

В последното си интервю като работещ актьор, Даниъл Дей-Люис сподели и как ролята на шивач в историческата драма "Невидима нишка", режисирана от Пол Томас Андерсън, е довела до решението му да спре да играе. "Преди да направя филма, не знаех, че ще спра да играя", каза той. "С Пол много се смяхме по време на снимките. А накрая трябваше да спрем, защото и двамата бяхме съкрушени от чувство на тъга."