Неслучайно "Приятели" е затвърдил статуса си на най-любим комедиен сериал, създаван до момента. Със забавните ситуации, оригинални диалози и неповторими образи, майсторски изиграни от участващите актьори, с право печели обичта на цели поколения.

Актьорите, появявали се епизодично в "Приятели", които вече не са сред нас

Актьорите, появявали се епизодично в "Приятели", които вече не са сред нас

Да си припомним играта им

Още с излизането си, сериалът се превръща в толкова гледаем и печаливш, че в него започват да участват някои от най-големите за времето си холивудски и световни звезди. Макар и само с епизодични роли, тяхната поява в шоуто е наистина незабравима. Кои бяха част от тях ни припомнят от Unbranded.

Кристина Апългейт

Макар и да присъства съвсем за кратко в сериала, актрисата печели награда Еми за ролята си на разглезената сестра на Рейчъл. Участието ѝ е в два епизода в сезон 9 и 10 на хитовото шоу.

Алек Болдуин

Подобно на Апългейт, Болдуин също прави сериозно впечатление, превъплъщавайки се в Паркър, буйният приятел на Фийби, който лесно се впечатлява от всичко. Нещо, с което бързо става досаден на приятелите.

Джулия Робъртс и Жан Клод Ван Дам

Двете първокласни холивудски звезди участват в епизод на втори сезон. Робъртс изиграва бивша съученичка на Чандлър, твърдо решена на отмъщение, а Ван Дам играе себе си. Белгиецът се превръща в повод за ревност и съревнование между Рейчъл и Моника, които искат да излязат на среща с него.

Сюзън Сарандън

Джоуи се запознава с героинята на Сарандън на снимачната площадка и между тях пламва искра. Двамата изживяват страстен романс, прекъснат от заминаването на Сюзън далеч от Ню Йорк.

Рийз Уидърспун

Уидърспун изиграва другата сестра на Рейчъл, Джил, която нарушава "правилата", опитвайки се да бъде с Рос, голямата любов на Рейчъл.

Брус Уилис

Уилис също печели награда Еми за ролята си на Пол Стивънс, бащата на младата приятелка на Рос от сезон 6. Той се превръща и в екранен любовник на Рейчъл.

Гари Олдман

В ситкома англичанинът, носител на Оскар, играе известен актьор, който партнира на Джоуи във филм за Първата световна война. В сериала Олдман се бори с проблем с произношението, което го кара да плюе, докато говори, нещо, което се превръща в сериозен проблем за Джоуи, който прибягва до отчаяни средства, за да го преодолее.

Уинона Райдър

Известната актриса от 90-те години на миналия век се появява в сезон 7 като Мелиса, стара приятелка на Рейчъл от колежа, която твърди, че не помни пиянската им целувка. В опит да докаже, че целувката наистина се е случила, Рейчъл отново целува Мелиса.

Чарли Шийн

Актьорът от "Двама мъже и половина" играе член на американския флот и отдавна изгубен любовник на Фийби, който се връща у дома само за няколко седмици на всеки две години. На поредната си, дългоочаквана среща обаче двамата се заразяват с варицела и това попречва на романтичните им отношения.

Брад Пит

Образът, в който влиза Пит - на Уил Колбърт, стар приятел на Моника, Рос и Рейчъл от гимназията, е емблематичен. Той създава абсолютна атмосфера на напрежение, разкривайки, че е бил президент на клуба "Мразя Рейчъл Грийн" в училище, чийто единственият друг член е бил Рос.