Всички сме много разочаровани от загубата на Григор Димитров още в първия кръг на Олимпиадата. Той също не успя да реагира на ниво и се скри от очакващите го журналисти, като събра багажа си и светкавично се прибра в САЩ. Появиха се негативни коментари за държанието на българина, но все пак да не забравяме, че това е спорт и винаги има победители и победени.

Падаща "звезда”

Падаща "звезда”

"Уважавай тези, които срещаш по пътя си нагоре, защото на слизане ще ги видиш отново"

Първата ракета в света Новак Джокович не скри разочарованието си от поражението от Хуан Мартин Дел Потро в първи кръг на тенис турнира в Рио де Жанейро. Той дори се разплака.

Сърбинът отстъпи пред аржентинеца с 6-7 (4-7), 6-7 (2-7) и напусна безславно надпреварата.

"Дел Потро игра по-добре и си заслужи тази победа. Това е спортът. Разочарован съм от ранното отпадане, но от друга страна съм радостен, че ме надигра мой добър приятел, който през последните години се бореше с травми и сега връща нивото си. Няма съмнения, че това е едно от най-тежките поражения в моя живот. Това не е първата, нито последната ми загуба, но да паднеш на Олимпиада е съвсем различно", сподели Ноле.

Победителят в 12 турнира от Големия шлем никога не е печелил олимпийско злато. На Игрите в Пекин през 2008 г. той се пребори за бронза. Дел Потро в следващия кръг ще играе с португалеца Жоао Соуза.

Загуба в първия кръг претърпяха и сестрите Винъс и Серина Уилямс. Американките отстъпиха пред чехкините Луцие Шафаржова и Барбора Стрицова с 3-6, 4-6 в турнира на двойки.

Снимка 247920

Източник: GettyImages

Това е първо поражение за сестрите в двубой на двойки на Олимпийски игри. Винъс и Серина триумфираха със златните медали на Игрите в Сидни (2000), Пекин (2008) и Лондон (2012).