Преди повече от година Илон Мъск намекна, че Tesla работи върху специален "къмпинг режим", който ще позволи на собствениците на автомобили на марката да се възползват от огромните акумулатори в колите си по нов начин.

От скоро този режим е вече факт, след като се появи в "коледния пакет" от софтуерни подобрения, пуснат само преди няколко дни.

Специалният "къмпинг режим" регулира разпределението на заряда в акумулаторите, така че да могат да служат като източник на енергия, когато сме откъснати от мрежата.

Идеята е, че с него колите ще могат да поддържат работещ климатик, осветление и мултимедия за по-дълъг период от време, без това да източва батериите.

Илон Мъск, Tesla и батерията, която издържа до 1.5 милиона километра

Tesla има батерия, която издържа до 1.5 милиона километра

Двойно повече от настоящите акумулатори в колите на компанията

Трудно е да си представим, че можем да използваме седаните Model S и Model 3 като базови станции за къмпингуване в дивото, но пък от Electrek казват, че в Model S можем да сместим малък матрак и да го превърнем в мини-кемпер.

Най-вероятно новият режим ще намери най-голямо приложение сред собствениците на Cybertruck.

Нийл Деграс Тайсън, Илон Мъск, Ford и Tesla - по-добър ли е Cybertruck от F-150

За какво спорят Нийл Деграс Тайсън и Илон Мъск

Астрофизикът се заяде с милиардера и Cybertruck

При представянето на пикапа Илон Мъск обеща, че скоро ще бъде обявен "кемпер пакет", с който Cybertruck действително ще може да служи като малък и супер проходим кемпер.