Новото поколение на Seat Ibiza спечели конкурса Автомобил на годината в Холандия в категорията Компактен автомобил.

Мероприятието се организира от автомобилния клуб ANWB, членовете на който гласуваха доверие на испанския модел, като го предпочетоха пред Ford Fiesta, Alfa Romeo Mito, Mazda 2, Dacia Sandero и Chevrolet Aveo.

"Провереният" от журито Seat Ibiza, който е в продажба в страната от май тази година, е бил модификация 1.4 литра с ниво на изпълнение Stylance.
Всеобщо е било мнението, че моделът е преди всичко семеен автомобил, който предлага отлично представяне на пътя и отлична товарна вместимост.

"Ibiza е крачка пред другите, като разликите могат да бъдат видяни в интериора, където комфортът не отстъпва на никой", коментират от журито.

Новото поколение на Ibiza е заинтригувало организаторите на конкурса и благодарение на впечатляващото си стандартно оборудване.

В него откриваме елементи като спирачна антиблокираща система, стабилизираща програма със система за контрол на сцеплението на гумите с пътя, спирачен асистент, предни и странични предпазни въздушни възглавници, система за подпомагане на потеглянето по наклон и др.

Най-новото попълнение в модификационната гама на новата генерация на Seat Ibiza е суперспортната й версия Cupra, която е оборудвана с 1.4 литров TSI задвижващ агрегат със 180 конски сили и седемстепенна DSG роботизирана предавателна кутия с възможност за превключване на скоростите от волана с пера.

Източник: auto-press.net