КИА сийд добави още една награда към европейската си колекцията с престижното признание от Съюза на Автомобилните Журналисти и Издатели в Румъния (UZEAR). Медийните представители от северната ни съседка избраха КИА сийд за "Автомобил на 2008г."

Неотдавна шведското списание Motorforaren Magazine отличи сийд комби като най-добрия "Семеен автомобил на годината".

В Полша сийд спечели приза "Най-добър автомобил в компактния клас за 2007г." предоставен от списание The Fleet Magazine и Playboy "Car of the Year".

След ожесточено съревнование в холандския Autoweek, КИА Сийд грабна наградата "2007 Innovation Award".

Нещо повече, КИА сийд се подреди сред финалистите в конкурса "Автомобил на 2008г. в Европа" като се класира на престижното 4 място и изпревари няколко европейски фаворита.

Румънският UZEAR се състои от 18-членно жури, с разпределение на точките в няколко категории между 31 автомобила, подали заявки за участие. Точките се базират на дизайн, комфорт, сигурност, цена, управление и екологичност.

Само осем модела бяха номинирани за финалната фаза на конкурса - Fiat Bravo, Fiat 500, Ford Mondeo, Hyundai i30, Mazda 2, Nissan Qashqai, Peugeot 308 и KIA ceed. КИА сийд зае достойното първо място следван от Ford Mondeo и Mazda 2.

Джордже Дамиан, мениджър продажби и маркетинг в КИА Моторс Румъния заяви: „Това изключително признание от румънските топ журналисти и редактори ни мотивира да дадем най-доброто от себе си и за в бъдеще.

Освен задоволявайки всички изисквания на почетното жури, смятаме, че безпрецедентната 7-годишна гаранция и 5-звездна сигурност изиграха ключова роля в окончателното решение на членовете в съюза."

КИА Моторс притежава повече от 3% в С1 сегмента в Румъния с продажбата на 1 682 автомобила от семейство сийд до настоящия момент.

Според Global Insight, продажбите на нови автомобили в северната ни съседка се очаква да достигнат 335 115 броя до края на 2007г., 52 777, от които попадат в С1 сегмента.

Източник: auto-press.net