Новото Porsche 911 GT3 Cup навлиза в състезателния сезон на 2008 г. с мощност от 420 к.с. Спортната кола ще бъде използвана в редица състезания, като за целта са създадени 265 броя.

Моделите са базирани на серийното GT3, но са пригодени за състезания в завода на Porsche в Щутгарт-Цефенхаузен. За първи път Porsche прави толкова много състезателни автомобили за едномарковият си шампионат.

Нововъведение в GT3 Cup е новата задница, която следва дизайна на серийния модел и е проектирана специално с цел по-силно отвеждане на топлината.

Двигателят е 3,6-литров боксеров, 6-цилиндров, също базиран на серийния GT3 и има максимална мощност от 420 к.с., което е с 20 к.с. повече от предишния модел.

Секвенционалната шестстепенна скоростна кутия е снабдена с функция, която може да прекъсва двигателната сила, позволяваща на пилота да сменя предавките при пълна газ, без натискане на съединителя.
С теглото си от 1150 кг новото GT3 Cup има съотношение от 2,7 кг на конска сила.

26 от болидите, предназначени за Porsche Mobil1 Supercup, са снабдени със специална изпускателна система и с максимално олекотени, но високоефикасни спирачки PCCB (Porsche Ceramic Composite Brakes).

Източник: speed-press.bg