Все повече хора осъзнават ползите от предвижване с тротинетки или велосипеди в градска среда, но същевременно расте и броят на инцидентите с подобни возила.

Светлоотразителните жилетки и стикери невинаги помагат, а ръкомахането при правенето на маневри често се превръща в причина за загуба на контрол и инциденти.

Да не говорим, че някои хора все още не оценяват и ползите от носенето на каска, което е абсолютно противопоказно, дори при движение в парка или по-ненатоварени квартални улици.

Каската Lumos Matrix е еднозначно решение за всеки от тези проблеми и определено изглежда като продукт, който добре би се вписал в бъдещето на градската мобилност.

Снимка 446995

Източник: Apple

Шлемът е оборудван със силни предни светлини, които могат да бъдат регулирани, но истинската атракция са всичките 77 LED диода в задната страна на каската.

Интензитетът на диодите може да бъде програмиран чрез мобилно приложение, също както и честотата на мигане. Те обаче могат да служат и като мигачи, стоп светлини и дори аварийни светлини. Управлението се случва чрез малко дистанционно, което може да бъде прикачено към кормилото на велосипед или тротинетка.

Хората с Apple Watch пък могат да управляват шлема с минимални жестове на ръцете.

Снимка 446994

Източник: Lumos

Apple всъщност са и официален партньор на компанията Lumos и продават каската в някои от магазините си на запад, както и в официалния си уебсайт.

Единствената спънка е, че каската струва горе-долу колкото нов велосипед и се продава на цена от 250 долара.