Наскоро публикувано изследване в списание Fertility and Sterility успя да разбуни духовете в научната общност, а и сред цялото мъжко съсловие, попаднало на резултатите от него.

В него д-р Остин Слейд от Университета в Юта изследва връзката между големината на пениса на мъжа и плодовитостта му. И твърди, че такава има...

Снимка 368958

Източник: iStock

Изследването е проведено сред 815 мъже на възраст между 18 и 59 години за период от три години. Резултатите сочат, че тези с размер около 12.5 сантиметра имат по-големи затруднения да създадат потомство в сравнение с представителите на силния пол, които се гордеят с полов атрибут с дължина над 13.4 см.

Снимка 359614

Източник: iStock

Причината за разликата обаче не е установена, което кара голяма част от медицинската общност да гледа малко скептично на изследването на д-р Слейд.

Д-р Шийна Люис от центъра за репродуктивна медицина към Кралския университет в Белфаст казва, че резултатите "не са подходящи за клинично ползване".

"Едно от нещата, което стряска мъжете, е размерът на пениса им. Да им кажем, че шансовете им да станат баща намаляват, няма да е добро послание", казва д-р Слейд.