Фронтменът на Nine Inch Nails и How To Destroy Angels Трент Резнър е започнал работа по саундтрака към новия филма на режисьора Дейвид Финчър "The Social Network". Филми като "Седем" и "Боен Клуб" са дело именно на Финчър.

Резнър е работил по проекта заедно с английския продуцент Атикъс Рос и е много доволен от крайния резултат.

"Бях решил да си взема почивка известно време след неспирните вълни от турнета, които приключиха миналата есен и да се съсредоточа върху експериментите си с музика за Nine Inch Nails и How To Destroy Angels", признава Резнър.

"Е, този план не проработи. Дейвид Финчър започна да ме разпитва дали имам интерес да работя върху предстоящия му филм The Social Network. Мда, филм за откриването на Фейсбук."

"Винаги съм харесвал работата на Дейвид, но честно, този път се запитах какво го е накарало да се заеме точно с тази история. Накрая когато прочетох сценария и разбрах какво има предвид, се сбогувах със свободното си време и започнах да планирам. С Атикъс Рос сме в креативен период и го попитах дали иска и той да се включи и тогава подписахме.", допълва известният фронтмен.

"Месеци по-късно съм щастлив да ви съобщя, че почти сме завършили работата по саундтрака и не мога да бъда по-щастлив от начина, по който се стекоха нещата. Страхотното ниво на режисиране на Дейвид само ни вдъхнови и целият период бе предизвикателен и приятен."

"Накрая с Атикъс вече гледахме напред към следващата фаза - да дестилираме огромно количество музика, която написахме за това и да я включим в следващ албум (или два). Филмът ще се появи в САЩ на 1 октомври като саундтракът ще се появи няколко седмици преди това. Споменавайки филма... страшно добър е. И мрачен!", завършва Резнър.