Две съпорт групи ще пристигнат в България заедно с Lordi за шоуто им на 6 март в зала Христо Ботев, София. Това са шведската хард рок сензация Fatal Smile и готик глем кор италианците Brandon Ashley and the SilverBugs. Двете групи ще придружават победителите от "Евровизия 2006" в по-голямата част от европейското им турне.

Fatal Smile е една от най-актуалните групи на шведската музикална сцена в момента. Бандата, сформирана през 1995 г. в Стокхолм, се отличава с ярък стил, съчетаващ енергията на хард рок класиката с модерно и предизвикателно звучене. Парчето на Fatal Smile „Learn-Love-Hate" от 2005 г. се задържа 4 седмици на челни позиции в топ 20 на шведската сингъл класация, което е поредното доказателство, че твърдият рок възвръща позициите си в Европа.

Последната творба на Fatal Smile „The World Domination" от 2007 г. е номиниранa за най-добър глем/слийз албум на Шведските метъл награди. Освен него Fatal Smile имат издадени още два студийни албума - „Beyond Reality" (2002) и „Neo Natural Freaks" (2006), в които своя труд са вложили доказани професионалисти, работили с големи имена като Ingwie Malmsteen, Rammstein, Metallica, Ozzie Osbourne и Motley Crue.

Групата Brandon Ashley & the SilverBugs се появява на бял свят в резултат от потребността за артистично себеизразяване на своите членове. Емоционалните текстове, подплатени със специфичното звучене на Brandon Ashley & the SilverBugs  представят един личен и откровен поглед към света. Групата определя стила си като глем-кор, а именно модерен рок с електро-готик-дарк влияния.

 

Истинската стихия на Brandon Ashley & the SilverBugs e шоуто на живо, заради което групата често е сравнявана с Marilyn Manson. С неподражаемо сценично присъствие, прецизна хореография и провокативни декори, четиримата музиканти поднасят на публиката неподправен артистизъм, важна част от който са шокиращи костюми и прически. В това своеобразно представление елегантно са вплетени и детайли от тракийската и гръцката митология.

Промоционалните билети за концерта на Lordi, Fatal Smile и Brandon Ashley & the SilverBugs на 6 март са вече изчерпани. За това пък само до 1 февруари желаещите да посетят събитието могат да се сдобият с билети срещу 35 лв.

След това цената им се качва на 40 лв, а в деня на концерта -на 45 лв. Билетите могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim и Билетния  център на НДК.