Американската траш метъл банда Slayer, която ще забие на 7 юли в Каварна, получи поредното признание в рок-метъл средите.

На официална церемония в Лондон китаристът на групата Кери Кинг се сдоби с индивидуално отличие "Golden God" на авторитетното списание Metal Hammer за „вдъхновител на рок и метъл бандите по света" .

Емблематичният гологлавец не пропусна да благодари на истинските фенове на Slayer и сподели, че „вероятно новият албум на групата ще се появи в края на годината.

През февруари траш титаните Slayer спечелиха втора награда „Грами" в историята си в категорията "Best Metal Performance" за песента "The Final Six" от ограниченото издание на последния им албум "Christ Illusion".

Тогава вокалистът и басист Том Арая специално подчерта, че получават наградата „изцяло благодарение на феновете, защото песента е разпространявана най-вече в MySpace, без помощта на комерсиалните медии".

Шведите In Flames, които също ще свирят на 7 юли в Каварна, пък получиха награда "Golden Gods" на Metal Hammer в най-престижната категория - „Best International band"