Музикантът Карлос Сантана обяви, че след края на музикалната си кариера възнамерява да стане проповедник, съобщи Би Би Си.

В интервю за списание "Ролинг стоун" 61-годишният китарист разказва за желанието си да основе собствена църква в Мауи на Хаваите и описва как вярата му е помогнала да премине през трудните моменти в живота си.

Ще приключа с изявите си на 67 години и ще се заема с това, които наистина искам - ще стана свещеник като Литъл Ричард, заявява Сантана.

В момента той е на турнето си Live Your Light, което ще приключи на 12 октомври в град Конкорд, Калифорния.

Музикантът подготвя и нов албум, състоящ се от два диска под името Multi-Dimensional Warrior.

Албумът събира малко известни парчета на китариста и ще бъде 38-мият в неговата кариера.

Независимо от непрекъснатите си артистични успехи Сантана твърди, че иска да използва и други свои способности.
"Не ми е неприятно това, с което се занимавам, но ми се струва, че Бог ми е дал способността да общувам и дори и без китара мога да увличам хората по Библията", казва той.

Американският китарист от мексикански произход придобива световна популярност през 60-те и 70-те години с класическите парчета Black Magic Woman, Illuminations и The Swing of Delight.

По време на историческия фестивал в Уудсток през 1969 година половинмилионната аудитория е пометена от композицията Soul Sacrifice.
През ноември същата година излиза първият му албум - Santana. В него по причудлив начин се смесват рок-музика и латиноамерикански ритми.

Стилът на свирене в албума става визитна картичка на Сантана и през 1999 година получава награда "Грами" за най-добър албум (Supernatural).