Днес Coldplay обявиха издаването на техния седми албум "A Head Full Of Dreams". Записът излиза на 4-ти декември, чрез Parlophone Records и е предшестван от първия сингъл "Adventure Of A Lifetime", който вече е достъпен за сваляне и преслушване.

Албумът, който е записан в Malibu, LA и Лондон, е продуциран от норвежкото дуо Stargate съвместно с дългогодишния сътрудник на бандата Rik Simpson. "A Head Full Of Dreams" включва гост изпълнители като Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo, Merry Clayton и много други, които участват в 11-те песни, включени в записа (12, ако броим съкровището, което се явява скрита песен) . Това превръща албума в този с най-много гост изпълнители, който групата е издавала.

"A Head Full Of Dreams" е наследникът на нежния и любовен "Ghost Stories" от 2014 г., който се превърна в шестия последователен запис на бандата, изкачил върховете на класациите в цял свят, спечелил множество награди и продал се в многомилионен тираж. Coldplay решиха да не правят турне, с което да промотират "Ghost Stories", а директно да се завърнат в студиото, за да запишат "A Head Full Of Dreams".

Безспорно групата е създала албум, изпълнен с енергия, цвят и ярки утвърждаващи моменти, пример за които е и пламенният първи сингъл от него "Adventure Of A Lifetime", както и надъхващата "Hymn For The Weekend".

Coldplay никога не са се наслаждавали толкова на процеса по записване на албум, колкото сега. И никога не са били по-щастливи от резултата.