Церемонията по връчването на наградите Оскар си остава противоречива, защото доста хора са със смесени чувства след нея.

Оскари 2021 и най-ниският рейтинг в историята на наградите

Пореден негативен рекорд за Оскарите

Рейтингът едва ли може да бъде по-нисък

В крайна сметка се оказа, че и рейтингът е бил рекордно нисък, което беше и поредният пирон в ковчега. Ще отдадем всички тези несполуки на необичайната година, защото все пак през по-голямата част от нея кината бяха затворени.

А това със сигурност се отрази негативно на филмите, защото те не успяха да достигнат до широката аудитория, както го правеха в предишните години.

Така се стигна и до поредното негативно постижение. "Земя на номади" (Nomadland) спечели Оскар за най-добър филм, което си е страхотно признание.

Оказа се обаче, че именно това е филмът с Оскар и с най-ниски приходи в бокс офиса в САЩ. До връчването на статуетката, "Земя на номади" можеше да се похвали едва с около два и половина-три милиона долара.

Антъни Хопкинс, Оскари 2021 и кой е най-възрастният актьор, печелил наградата

Как Антъни Хопкинс влезе в историята на Оскарите

На 83 актьорът спечели втората си златна статуетка

До този момент негативния рекорд се държеше от "Войната е опиат" (2008 г.), който до спечелването на Оскар беше генерирал 11 милиона долара. А те в последствие набъбнаха на 17 милиона, благодарение на спечелената статуетка, пише The Hollywood Reporter.