Още миналата година излезе информация, че Том Круз наистина ще полети в Космоса, за да заснеме филм. И още тогава повдигнахме вежди от изненадване на какво ли още е способен този човек.

Universal Pictures, Том Круз и има ли развитие около филма му в Космоса

Какво се случва с филма на Том Круз в Космоса

Актьорът май наистина ще бъде изстрелян

Именно Круз трябваше да е първият, който снима филм извън орбита, но се оказва, че са го изпреварили. От Associated Press разбираме, че актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко са излетели в Комоса, за да снимат.

Към тях се присъединява и космонавтът Антон Шкаплеров, който вече е бил на три извънпланетарни мисии. Руският екипаж е на борда на ракетата Soyuz MS-19, а изстрелването се е осъществило от руската космическа станция в Казахстан.

Около три часа и половина след изстрелването тримата вече са били в орбита и Шкаплеров е поел ръчно управление. Юлия Пересилд и Ким Шипенко ще останат в Космоса 12 дни, за да заснемат сцени за филма Challenge.

В него Пересилд влиза в ролята на лекар, който спешно трябва да излети в Космоса, защото трябва да извърши операция на пострадал космонавт. 

Преди полета 37-годишната Пересилд заяви, че ѝ е било изключително трудно да се адаптира към стриктната дисциплина и изтощителните тренировки, продължили четири месеца.

"Беше психологически, физически и морално трудно. Но мисля, че когато постигнем целта си, всичко това няма да ни се струва толкова трудно и ще го помним с усмивка."