Да си на фронта определено не е сред най-приятните неща, които могат да се случат на един войник.

Да работиш в болница на фронта пък е може би дори по-страшно. Всъщност ще можем да разберем дали е така от премиерния за България сериал "Военнополева болница".

Канадската продукция ще ни покаже как лекари от САЩ, Великобритания и Канада обединяват усилия, за да спасят колкото се може повече хора в болница в Афганистан, намираща се в близост до бойното поле.

Снимка 521908

Източник: AXN

А задачата им е усложнена от условията, в които трябва да работят. Болницата е направена от шперплат и платна, и е придържана с тиксо. Разположена е насред военната зона, където температурата на сянка надхвърля 40 градуса по Целзий.

Но да си лекар, е призвание, и екипът помага както на ранените войници и цивилни, така и на пострадалите вражески единици.

Премиерата на първите два епизода на "Военнополева болница" e на 12 март от 22:05 ч. по AXN.

Всеки делничен ден от 18 ч. отново по AXN можем да следим и какво се случва с братята Джейк и Фреди Грийн в сериал "Лед". Те са синове на собственика на G&G Diamonds - голяма компания, специализирана в търговията с диаманти, включително и на черния пазар в Лос Анджелис.

Снимка 521907

Източник: AXN

Но нещата се объркват, когато Фреди убива именит конкурент в бизнеса. Тогава Джейк трябва да спаси брат си от сигурна смърт и семейния бизнес от разпад.

Неделните предиобеди през целия март пък са запазени за аниме сериалите, сред които са "Марсиански каубои", "Ябълково семе: Алфа", "Първи отряд: Моментът на истината" и "Метрополис".