Новината за смъртта на кралица Елизабет Втора дойде малко след като стана ясно, че лекарите в кралския двор са притеснени за здравословното ѝ състояние.

Кралица Елизабет Втора и новината за смъртта й на 96-годишна възраст

Почина кралица Елизабет Втора

Новината е потвърдена от Бъкингамския дворец

Сега тепърва предстои да разберем кога ще се състои погребението ѝ, както и кога точно Чарлз ще бъде коронясан. Докато всичко това се случи обаче, цяла Великобритания ще е в траур.

От Deadline разбираме, че се очаква уважението си към кралицата да изрази и целият екип на The Crown. Елизабет Втора е един от главните персонажи в сериала на Netflix, който проследява различни етапи от живота на кралското семейство.

В изявление създателят му Питър Морган заяви, че The Crown е любовно писмо към кралицата и към момента няма какво друго да добави - само мълчание е уважение. Като става дума за уважение, Морган очаква снимките на пети сезон на сериала, които текат в момента, да спрат временно.

Очакванията са пети сезон да се появи в Netflix още този ноември. В сезоните до момента Клеър Фой и Оливия Колмън влизаха в ролята на кралица Елизабет Втора, като в новия това ще стори Имелда Стоунтън.

През 2016 г. режисьорът на The Crown - Стивън Далдри, също заяви, че ако смъртта на кралицата съвпадне със снимачния процес, то той трябва да бъде прекъснат. По-рано през годината стана ясно, че продукцията е похарчила между 150 000 и 200 000 долара за изработката на реквизит за снимките, като бижута например.

The Crown, Netflix, Руфъс Кампа, Ед Маквей, Мег Белами, принц Уилям, Кейт Мидълтън и актьорите, които ще ги изиграят в сериала

Кой ще изиграе принц Уилям и Кейт Мидълтън

Шести сезон на The Crown е все по-близо

За досегашните си четири сезона The Crown успя да спечели не само много фенове, но и награди. Общият брой на номинациите Еми е 63, от които 21 са се превърнали и в действителни награди.