За последните 10 и повече години Marvel доказаха, че супергероите не са само за деца, а могат да печелят милиони, а в доста от случаите, дори и милиарди от бокс офиса.

"Спайдърмен: Няма път към дома", бокс офиса и новите постижения на филма

"Спайдърмен: Няма път към дома" продължава с постиженията

Ето къде с колко

Въпреки финансовите печалби, филмите със супергерои все още имат критици. Мартин Скорсезе например не е сред най-големите им фенове. Оказва се, че друг именит режисьор също намира пропуски във филмите.

В интервю за The Daily Beast Стивън Содърбърг казва, че не би могъл да режисира филм със супергерои, защото е прекалено заземен и реалист. Не може да си представи да снима филм, в който законите на физиката да не важат.

Снимка 563085

Източник: GettyImages

Но не това е единственият проблем на Содърбърг със супергероиските филми. Според режисьора на "Трафик" (2000 г.), липсата на секс сцени в тези филми е пропуск. Като в нито един момент не визира дали става дума за Marvel, или пък за DC.

Стивън Содърбърг допълва, че не знае как да навигира актьорите да се държат в свят, в който очевидно сексът не съществува. Тези думи на режисьора идват няколко месеца след като по кината се завъртя "Вечните" на Marvel, който видяхме и първата секс сцена от киновселената, пише IndieWire.

Kimi, Зои Кравиц и новият филм на Стивън Содърбърг за НВО

Зои Кравиц ще страда от агорафобия

Казваме първата, защото не броим филмите за Дедпул, които са излезли до момента. Просто защото те не са част от въпросната киновселена. Джеймс Гън, който може да се похвали, че е режисирал филми и за Marvel, и за DC, обаче не е напълно съгласен с колегата си.

В профила си в Twitter Гън публикува няколко снимки от сцени от филми със супергерои, в които очевидно е имало секс. "С цялото ми уважение, Стивън Содърбърг, но някои хора правят секс", написа режисьорът.