Тази година определено беше добра за феновете на Marvel, защото след дълга суша, нетипична за студиото, най-после отново се потопиха в света на супергероите.

"Шан-Чи и Легендата за Десетте Пръстена", Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings и трейлър на филма

Трейлър на "Шан-Чи и Легендата за Десетте Пръстена"

Какво се задава

И то не само с обичайните филми, но и с нови сериали. "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" бе един от филмите, които представят един напълно нов за киновселената на Marvel супергерой.

И въпреки пандемията се очакваше интересът към филма да бъде висок. Така се и оказа, а за това свидетелстват и приходите в бокс офиса. 431.9 милиона долара в световен мащаб - точно толкова спечели "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена".

В нормални обстоятелства, вероятно, тази сума щеше да е дори по-впечатляваща, но въпреки всичко от Marvel са решили да вкарат героя и в бъдещите си планове. От The Hollywood Reporter разбираме, че съвсем официално вече се работи върху втори филм.

Симу Лиу, Боб Чапек, "Шан-Чи и легендата за десетте пръстена" и напрежението между Disney и актьора

Още един недоволен от Disney актьор

Симу Лиу не е доволен

Дестин Даниел Кретън отново ще седне на режисьорския стол, като и ще напише сценария. Не е официално потвърдено, но се очаква Симу Лиу също да се завърне в главната роля. За Кретън сделката с Marvel е дори по-голяма, защото той ще работи и по един от бъдещите сериали, подготвяни за Disney+.