По принцип е трудно човек да не е заинтригуван от някой от следващите филми, с които Кристофър Нолан се захваща. При нас е така с Oppenheimer.

Oppenheimer, Килиън Мърфи и участието на актьора във филма на Кристофър Нолан за Робърт Опенхаймер - един от създателите на атомната бомба

Килиън Мърфи ще изиграе един от създателите на атомната бомба

Oppenheimer ще бъде интересен филм

За сюжета не се знае нищо конкретно, но пък е ясно, че филмът трябва да ни срещне с Робърт Опенхаймер - смятан за един от бащите на атомната бомба. И това си е доста интересно.

Но когато разбрахме, че Килиън Мърфи ще влезе в главната роля, бяхме напълно сигурни, че този филм ще се гледа. След това дойде новината, че Емили Блънт води преговори за участие и си мислехме, че няма как да стане по-хубаво.

Но ето, че може. От The Hollywood Reporter разбираме, че Робърт Дауни Джуниър и Мат Деймън също ще участват във филма и то не с някакви малки роли, а доста важни.

Дауни Джунуър трябва да влезе в ролята на Люис Щраус (Lewis Strauss) - председателят на комисията по атомна енергия, който се усъмнява в лоялността на Опенхаймер към Америка и интересите на страната.

Емили Блънт, Oppenheimer и ще участва ли във филма на Кристофър Нолан с Килиън Мърфи

Емили Блънт може да изиграе съпругата на бащата на атомната бомба

Актьорският състав на Oppenheimer се разширява

Деймън пък няма да бъде лошият, а ще влезе в ролята на военен - генерал Лесли Гроувс, ръководителят на Проект Манхатан, стартирал опитите за създаване на атомно оръжие през Втората световна война.

Кристофър Нолан ще напише сценария и ще режисира, докато съпругата му - Ема Томас, ще е сред продуцентите. Oppenheimer ще е базиран на книгата American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, а по кината трябва да го видим през юли 2023 г.