След супер одумвания и вземащ се твърде насериозно „50 нюанса сиво" Дакота Джонсън имаше нужда малко да отпусне парата и да погледне от по-леката страна на живота... или киното. Затова ролята й в „Наръчник за необързани" идва точно навреме.

Комедията хвърля героинята й Алис във вихъра на най-подходящия за необвързани хора град в света - Ню Йорк. Е, тя изглежда точно толкова нерешителна, колкото и Анастейша Стийл от „Нюансите", но на помощ й идва отраканата Робин (Ребел Уилсън), която започва да я учи как да се възползва от подновения си статут на необвързана.

Уилсън привлече вниманието ни още с кратките си, но много силни изяви в „Шаферки", но тук развихря напълно комедийния си талант, за което разбира се помага и много по-централната роля. Така че, Мелиса Маккарти вече си има конкуренция в жанра на бруталния дамски кино хумор (справка - финалната сцена от трейлъра, в която интимните части на Алис са оприличени на Том Ханкс от „Корабокрушенецът" и Гандалф от „Властелинът на пръстените").

Компания на двете героини правят и други сингъл момичета и момчета, сблъскващи се с любовта в най-различните й форми.

Премиерата на „Наръчник за необвързани" е на 12-и февруари догодина, но още отсега филмът обещава много смях и припознаване в някои от най-неловките сцени.