От доста години се говореше за филм за живота на Майк Тайсън, в който легендарният боксьор да бъде изигран от Джейми Фокс. Но времето минаваше и нищо не се случваше.

Майк Тайсън, Hulu биографичният сериал за боксьора и защо нападна стрийминг платформата

Майк Тайсън вдигна мерника на Hulu

Сблъсък на интереси

В началото на миналата година обаче стана ясно, че Hulu са решили да направят биографичен сериал за Тайсън. И то без неговото одобрение и участие по какъвто и да било начин. И няколко седмици по-късно обяви, че въпросният филм за живота му с Джейми Фокс в главната роля ще го бъде, но под формата на сериала.

Е, за цялото това време нищо около него не се е случило, докато Mike, както е заглавието на сериала на Hulu, има трейлър и премиерна дата - 25 август. Да, след само няколко седмици. Това обаче не означава, че Майк Тайсън е простил на стрийминг платформата и е заровил томахавката.

В профила си в Instagram Тайсън отново нападна Hulu. И то на два пъти. В първия случай публикува снимка, на която е с президента на UFC Дана Уайт. От написаното към поста разбираме, че според боксьора стрийминг платформата се е опитала да плати милиони на Уайт, за да промотира предстоящия сериал.

Той обаче е отказал, защото цени приятелството си с него много повече. "Никога няма да забравя какво направи той за мен. Както никога няма да забравя какво откраднаха Hulu от мен." И това не бе всичко, разбира се.

В друг пост Майк Тайсън отново нападна притежаваната от Disney стрийминг платформа. Боксьорът написа, че не бива хората да се оставят да бъдат заблудени от Hulu - той не подкрепя сериала им. "Не сме 1822 г., а 2022 г. Те откраднаха историята за живота ми и не ми платиха."

Mike, Hulu, Треванте Роудс и пълен трейлър на биографичния сериал за Майк Тайсън

Върховете и спадовете на Майк Тайсън

"Ще те обичат точно толкова, колкото се боят от теб"

Тайсън дори отива по-далеч, твърдейки, че за шефовете на стрийминг платформата, той е просто чернокож, когото могат да продадат на пазара. "Hulu са стрийминг версията на робовладелец", завършва нападките си Майк Тайсън.