Към момента "Домът на дракона" (House of the Dragon) се представя точно толкова добре, колкото и очаквахме от сериал за предисторията на Game of Thrones. Чупят се рекорди.

"Домът на дракона", HBO и новото постижение по гледаемост на втори епизод

"Домът на дракона" продължава да чупи рекорди

Вторият епизод надмина дори първият

Освен огромния зрителски интерес, който не ни изненадва, вече знаем, че ще има втори сезон. Е, нямаме представа какво ще се случва в него, но пък нещата няма да са точно същите.

Най-малкото, защото Мигел Сапочник обяви, че напуска сериала. Той е отговорен за режисирането на три епизода - първи, шести и седми, като е и сред основните продуценти на "Домът на дракона". Източници на The Hollywood Reporter твърдят, че няма някаква драма около решението му.

Мигел Сапочник

Източник: GettyImages

Мигел Сапочник

Просто е решил да си почине, след като е прекарал последните три години в работа по създаването на предисторията на Game of Thrones. Това означава, че той ще остави Райън Кондал сам в продуцирането на втория сезон. Сапочник обаче все пак ще остане сред продуцентите на сериала, но ролята му няма да бъде толкова ключова. Той има и подписан договор с HBO, според който трябва да създаде още нови проекти.

Алън Тейлър, който режисира и продуцира епизоди от Game of Thrones, ще е завърне в света на Вестерос и ще помага на Кондал в разработването на втори сезон, като ще влезе в ролята на втори изпълнителен продуцент.

Мили Алкок, "Домът на дракона" и какво разкрива актрисата, която играе Ренира Таргариен

От кухня на ресторант до "Домът на дракона"

Мили Алкок за големия си пробив

Към момента няма ясна информация кога да очакваме новия сезон, но изгледите са, че няма да е скоро. Снимките на първи отнеха цели 10 месеца, а работата по монтирането и специалните ефекти още девет. Което означава, че при добро стечение на обстоятелствата може да го видим чак през 2024 г.