Всичко, свързано с вселената на Джордж Р. Р. Мартин, е замислено така, че да ни държи в напрежение. Още чакаме излизането на "Ветровете на зимата" - последната част на "Песен за огън и лед", по който беше сериала на НВО Game Of Thrones.

Междувременно обаче научаваме още малко детайли за сериала по "Огън и кръв" - книгата, която се концентрира върху историята на рода Таргариен. Действието й се развива около 300 години преди това в "Песен за огън и лед".

Най-важното действащо лице в нея (ако въобще е възможно такова нещо в творба на Мартин) е това на крал Визерис Таргариен - ролята ще се изпълнява от Пади Консидайн. Ето кои са новите попълнения.

Рис Ифанс ("Нотинг Хил", "Централа Берлин") ще бъде Ото Хайтауър - ръката на крал Визерис и баща на Алесинт (Оливия Кук), най-желаната жена в кралството. Ото ще трябва да се противопостави на тайните планове на Демон Таргариен (Мат Смит) - брат на Визерис.

Ийв Бест ("Сестра Джаки", Fate: The Winx Saga) ще е в ролята на принцеса Ренис Веларион - ездачка на дракони, която е трябвало да наследи престола, но Визерис е бил предпочетен само защото е мъж.

Другото любопитно попълнение към актьорския състав е Соноя Мизуно, която последно гледахме в "Тайна разработка" по Алекс Гарланд, както и в Ex Machina. Тя е жена с трудна съдба, продавана и препродавана многократно преди да се озове във Вестерос и да се превърне в най-доверения човек на Демон Таргариен.

"Огън и кръв" се очаква да има десет епизода, които да видим по НВО през 2022 г.