След като "Смъртта може да почака" най-после тръгна по кината (накрая вече не ни се вярваше, че това ще се случи) все по-усилено се спекулира с това кой ще бъде следващият Джеймс Бонд.

"Смъртта може да почака", приходите от бокс офиса и постижението на филма до момента

Ново постижение за "Смъртта може да почака"

Вин Дизел все още не сдава трона

Спряганите имена вече сигурно са поне една дузина, но в крайна сметка това няма значение, защото всичко зависи от Барбара Броколи и другите основни продуценти, които имат тежката дума при избора на г-н Бонд.

Едва ли има актьор, който да не иска да влезе в ролята (ние също, нищо че не сме), а към този списък със сигурност трябва да причислим вече и Дуейн Джонсън. Не защото така ни е хрумнало, а защото самият той изяви желание.

В интервю за Esquire Скалата казва, че иска да бъде Джеймс Бонд. Желанието му се поражда от факта, че дядо му Питър Майвия беше злодей в един от филмите за Агент 007. И по точно в "Човек живее само два пъти" от 1967 г., в който Шон Конъри беше Бонд.

Но Джонсън не иска да бъде злодей в някой от следващите филми за тайния агент, а да бъде главното действащо лице. Е, на Скалата може и много да му се иска, но ние лично силно се съмняваме, че това може да се случи.

Просто защото Дуейн Джонсън не е британец, а ролята до момента е поверявана именно на такива. Изключения, разбира се, винаги се правят, но другото, което би спряло актьора, е неговата възраст. През май следващата година той ще навърши 50.

Райън Рейнолдс, Дуейн Джонсън, Red Notice и шегите между двамата

Грубите шеги между Райън Рейнолдс и Дуейн Джонсън

Същински броманс

За справка - Даниел Крейг е на 53 и има пет филма за Бонд зад гърба си. Това означава, че едва ли продуцентите биха връчили ролята в големите ръце на Скалата, но пък знае ли човек...