Galaxy Note серията на Samsung ежегодно предлага едни от най-мощните и красиви смартфони на пазара, но изтекли наскоро спецификации разкриват, че Samsung може би променя курса.

През изминалите дни се появиха неофициални и полуофициални снимки на предстоящия модел, а от вчера разполагаме с още повече детайли за спецификациите на Note 20.

За огромна изненада на всички, Note 20 се очертава да е стъпка надолу по отношение на някои екстри, с които сме свикнали да асоциираме Note.

Снимка 489144

Източник: WinFuture

На първо място е плоският дисплей, който изглежда ще замести извития панел, превърнал се в емблема за моделите на Samsung.

Все пак AMOLED екранът е доста голям с диагонал от 6.7 инча, но с честота на опресняване от само 60Hz. Това си е изненада, имайки предвид способностите на екраните, които видяхме при тазгодишните S20 модели.

Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra - нова страница за компанията

Новите Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra на Samsung

Истински иновации, неземни камери и още много изненади

Между обикновения Note 20 и по-натруфения Note 20 Ultra ще има минимални разлики в дизайна, но засега не знаем точно какви.

От данните, изложени от Winfuture, става ясно, че гърбът на новите Note 20 ще е пластмасов и няма да видим на него 108-мегапикселовия сензор, който обра овациите още в началото на годината.

Засега очакваме 12-мегапикселова главна камера, 12-мегапикселова леща с широк ъгъл и 64-пикселова телефото леща, която осигурява до 3х хибриден и 30х дигитален зуум.

Снимка 489145

Източник: WinFuture

Моделите в Европа най-вероятно ще са с Exynos 990, който е доста мощен, но все още не напълно еквивалентен като представяне на моделите на Qualcomm.

RAM паметта ще остане 8GB, както при миналогодишния Note 10, а мястото за съхранение е 256GB, без опция за microSD.

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G, Note 20 Ultra и първите изтекли изображения на сгъваемия модел

Първи изтекли снимки на Galaxy Z Fold 2 5G и Note20 Ultra

Телефоните изглеждат шикозни и пипнати

Също така дочуваме, че S Pen при Note 20 ще е различен от този при Note 20 Ultra по това, че вторият ще е с по-ниска латентност. 

Подчертаваме все пак, че това са "изтекли" данни и не са официално потвърдени от Samsung. Истината за моделите и всичко за тях ще научим на пети август, когато ще се състои онлайн представянето на Note 20 и още няколко нови джаджи.